ZLATÉ MEDAILE Z HALOVÉHO OKRESNÍHO PŘEBORU MLADŠÍCH ŽÁKŮ

13.12.2012 13:50

V sobotu 24.11.2012 se uskutečnil halový okresní přebor mladších žáků (ročník 2000 a mladší). Pořadatelem turnaje byl OFS Beroun. Turnaj se konal ve sportovní hale v Králově Dvoře a zúčastnili se ho čtyři nejlepší týmy z obou skupin OP ml. žáků. Týmy byly rozděleny do dvou skupin, kde se hrálo systémem každý s každým. Po odehrání základních skupin následovala semifinálová utkání a poté postupně utkání o jednotlivá umístění.

Rozdělení týmů do skupin:

Skupina A: FK Králův Dvůr A, FK Králův Dvůr B, FK Hořovicko, Praskolesy

Skupina B: FK Stejstav Hýskov, ČL-U Beroun, FK Olympie Zdice, Cerhovice/Drozdov

V prvním utkání jsme narazili hned na naše „áčko“. Do utkání jsme vstoupili velmi dobře. Kluci hráli aktivně a góly ve 4. a 7. minutě se ujali vedení 2:0. I nadále hráli aktivně a vytvořili si i několik dalších šancí, které však už nevyužili. Soupeř dokázal ještě ve 12. minutě snížit, ale kluci si závěr pohlídali a zaslouženě zvítězili 2:1.

V druhém utkání jsme nastoupili proti týmu z Praskoles. A opět kluci předváděli velmi dobrý výkon. Ve 2. minutě kluci soupeři vstřelili dva rychlé góly a ujali se vedení 2:0. Po celé utkání měli kluci trvalou převahu, kterou dokázali gólově zúročit dalšími góly, když  6. 8. a 10. minutě zvýšili skóre na konečných 5:0. Tímto výsledkem si kluci zajistil postup do semifinále.

V posledním utkání ve skupině jsme odehráli proti FK Hořovicko. S ohledem na soupeře se očekávalo vyrovnané utkání. Jenže kluci se vezli na vítězné vlně i nadále. Opět výborný začátek utkání a již v 1. minutě šli do vedení 1:0. Kluci byli rozhodně lepším týmem. Ve 3. minutě zvyšovali na 2:0 a dalšími góly v 8. a 10. minutě navýšili kluci stav již na 4:0. Až poté dokázal soupeř snížit na konečných 4:1.

A tak kluci skončili ve skupině A na 1. místě bez ztráty bodu a čekali na soupeře pro semifinále. Vše nasvědčovalo tomu, že naším soupeřem budou Zdice. Ale do té doby zatím bezchybný tým Hýskova  prohrál s Berounem a tak nakonec z 1. místa skupiny B postupoval do semifinále právě Beroun a Hýskov pak skončil druhý a stal se naším soupeřem pro semifinále. S ohledem na naší bilanci s týmem Hýskova se zdá tento výsledek jako náhoda?

Naši kluci nastoupili hned v prvním semifinále. Toto utkání obsahovalo vše, co má semifinálové utkání mít. Opět hráli kluci výborně a ve 3. minutě šli do vedení 1:0. Tentokrát jsme ale narazili na velmi kvalitního soupeře. Kluci v tomto utkání odevzdali úplně všechno. Bojovali, dřeli, hráli obětavě a konec utkání se pomalu blížil. Soupeř se ale nechtěl vzdát a snažil se alespoň o vyrovnání. A to se mu nakonec podařilo, když asi 10 vteřin před koncem utkání vyrovnal na 1:1. A tak došlo na penalty. Po vzoru hokejistů v Naganu se naši kluci chytili kolem ramen a šli do boje. Penalty začínal soupeř a dvakrát nám dal možnost utkání ukončit, ale bohužel to kluci nedokázali využít. Využili až tu třetí. Konečný stav penalt byl 7:6.

Ve druhém semifinálovém utkání proti sobě nastoupilo naše „ačko“ a ČL-U Beroun. Nakonec šťastnější byl Beroun, když zvítězil 1:0.

Ve finále jsme tedy nastoupili proti našemu tradičnímu soupeři ČL-U Beroun a celkem jednoznačně jsme zvítězili 3:0, když jsme vstřelili góly v 5., 7. a 10. minutě. Pak propukly oslavy a děkovačka fanouškům.

Turnaj se klukům povedl po všech stránkách. Předvedli výborný výkon a to jak herní, tak i taktický. Velký podíl na tom mají trenéři, kteří pravidelně a velmi často střídali celé čtyřky a udrželi tím tak velmi vysoké tempo hry, což se ukázalo jako velká zbraň. Některým týmům, které odehráli celý turnaj se čtyřmi nebo pěti hráči, pak v závěru docházeli síly. Takže ještě jednou – KLUCI DĚKUJEM!!!!

Konečné pořadí:

  1. FK Králův Dvůr B
  2. ČL-U Beroun
  3. FK Králův Dvůr A
  4. FK Stejstav Hýskov
  5. FK Olympie Zdice
  6. FK Hořovicko
  7. Cerhovice/Drozdov
  8. Praskolesy