VÍKEND V ÚSTÍ NAD LABEM

15.06.2009 15:55

O víkendu 13-14.6. 2009 jsme se zúčastnili fotbalového turnaje pořádaného FK Ravel Ústí nad Labem. Tento turnaj se odehrál na pěkném fotbalovém hřišti v Chabařovicích u Ústí nad Labem.

Vzhledem k tomu, že turnaj se hrál přes víkend, tak jsme k ubytování využili nabídky pořadatelů a ubytovali se v místním Autokempu v Chabařovicích, kde nám nic nechybělo. V sobotu jsme vyrazili brzy ráno, ale do dějiště turnaje jsme dorazili půl hodiny před výkopem našeho prvního zápasu, což se podepsalo na našem výkonu v prvním zápase, ale výkony se lepšili.

Turnaje se zúčastnilo deset týmu, hrálo se systémem každý s každým na polovině travnatého hřiště, sedm hráčů v poli a brankář. Jednotlivé zápasy se hráli 2 x 15 minut s pětiminutovou přestávkou, což byla pro tak malé fotbalisty pořádná porce, obzvlášť když hráčů není mnoho na střídání.

V sobotu jsme se postupně utkali s Forward One Děčín, TJ Sokol Bílá Hora, AC Sparta Praha, Baumit Jablonec, ČAFC Praha. První den turnaje jsme dokončili s bilancí dvou vyhraných, dvou prohraných utkání a jedné remízy, s pasivním skóre 5:7.

Před nedělí jsme udělali bojovou poradu, zlepšili taktiku a vyrazili znovu na hřiště. Ve slunečném počasí, za velkého vedra, jsme se hned ráno utkali s domácími z Ústí nad Labem, pak s FK Neštěmice a turnaj jsme zakončili utkáním s SK FS Junior Teplice a Baníkem Most. Přes počáteční prohru šel náš výkon nahoru a v posledních třech zápasech jsme získali sedm bodů což nám v celkovém hodnocení turnaje vyneslo pěkné čtvrté místo.

Musíme pochválit všechny hráče mužstva, jak k turnaji přistoupili a bojovali až do konce a to, že byl David Štětka vyhlášen nejlepším hráčem našeho mužstva neznamená, že ostatní byli horší, ocenění by si zasloužili všichni hráči.

Náš hráč byl také vyhlášen jako nejlepší střelec turnaje a byl to David Štětka.

 

Sled utkání sobota:

FK Králův Dvůr – Forward One Děčín                        2:2

V utkání jsme vedli dva nula, ale vedení neudrželi, hráči po rychlém vedení ztratili koncentraci.

Branky: David Štětka, Martin Kašák

 

FK Králův Dvůr – TJ Sokol Bílá Hora                        2:0

Neproměněním šancí jsme ušetřili soupeře od debaklu.

Branky. 2x David Štětka

 

FK Králův Dvůr – AC Sparta Praha                        0:2

S favoritem turnaje jsme dlouho drželi vyrovnanou partii, ale pak se ukázala síla Sparty.

 

FK Králův Dvůr – Baumit Jablonec                        0:3

Změna zahajovací sestavy nepřinesla očekávání a soupeř nás jasně přehrál, naše nejhorší utkání.

 

FK Králův Dvůr – ČAFC Praha                        1:0

V bojovném utkání jsme byli šťastnější my, branku jsme vstřelili po rychlém brejku.

Branka: David Štětka

 

Sled utkání neděle:

FK Králův Dvůr – FK Ravel Ústí nad Labem                        1:3

Vyrovnané utkání rozhodl lepší závěr soupeře, škoda neproměněné penalty ke konci první půle, ale druhého favorita turnaje jsme potrápili.

Branka: David Štětka

 

FK Králův Dvůr – FK Neštěmice                        0:0

Soupeře jsme k ničemu nepustili a o vítězství nás připravil chybný výrok rozhodčího, který nám neuznal regulérní branku po rychle rozehraném přímém kopu, který nechal rozhodčí, po protestech Neštěmických, opakovat, prý rozhodčí nedal pokyn ke hře!!!

 

FK Králův Dvůr – SK FS Junior Teplice                        3:2

V utkání jsme pokaždé vedli, ale soupeř dokázal vždy vyrovnat, rozhodující branka padla ke konci utkání a to jsme ještě neproměnili penaltu.

Branky: Matyáš Podroužek, Martin Vitík, David Štětka

 

FK Králův Dvůr – Baník Most                        4:0

Ze začátku utkání jsme se nemohli prosadit, ale pak jsme se rozstříleli. Náš nejlepší výkon na turnaji což bylo k neuvěření po tak náročném turnaji.

Branky: 2x David Štětka, Martin Vitík, Tomáš Tikovský

 

Naše mužstvo:

Šimon Matoušek (jen v sobotu), Lukáš Abrahám, Šimon Krivačka, Martin Kašák, Jan Vrba, Tomáš Tikovský, Martin Vitík, Matyáš Podroužek, Kateřina Votrubová, Daniel Doubrava, David Štětka

Pořadí turnaje:

1. AC Sparta Praha; 2. FK Ravel Ústí nad Labem; 3. Baumit Jablonec; 4. FK Králův Dvůr; 5. FK Neštěmice; 6. SK FS Junior Teplice; 7. Forward One Děčín; 8. ČAFC Praha; 9. Baník Most; 10. TJ Sokol Bílá Hora.