NEDĚLE 30.8.2009 SEDLČANY – STŘÍBRO

31.08.2009 12:12

Druhý den, po úspěšném turnaji v Blšanech, jsme se zúčastnili turnaje v Sedlčanech, kam jsme nejeli s velkými ambicemi, ale nechtěli si udělat ostudu.

Turnaj v Sedlčanech byl velice dobře obsazený. Zúčastnilo se ho 14 mužstev, která byla rozdělena do dvou skupin.

Rozdělení: skupina „A“ – Sedlčany, Dobříš, Pečky, Klánovice, Spartak Příbram, Podolí, Králův Dvůr; skupina „B“ – 1.FK Příbram, Milevsko, Benešov, Dukla, Tempo Praha, Běchovice, Ravel Ústí nad Labem.

Ve skupinách se hrálo každý s každým a pak následovalo play-off podle umístění ve skupinách, čtvrtfinále-semifinále-boje o umístění. Hrálo se na půl hřiště sedm hráčů v poli plus brankář 16 minut jedno utkání.

Skupinu jsme začali ustrašeně a domácí Sedlčany nás tlačili, měli šance, ale gól nedali a tak nám stačil jeden rychlý protiútok a vyhráli jsme se štěstím 1:0. V dalších čtyřech utkáních jsme jasně dominovali a soupeře nepustili do žádných šancích a postupně porazili Podolí 3:0, Spartak Příbram 4:0, Dobříš 3:0 a Klánovice 1:0. Naše poslední utkání ve skupině mělo rozhodnout z jakého místa postoupíme do vyřazovací části. Soupeřem nám bylo velmi dobré mužstvo z Peček, což se taky potvrdilo. Prohráli jsme 4:2 a ve skupině skončili třetí díky horšímu skóre za týmy z Peček a Sedlčan. Čekalo nás čtvrtfinále s Duklou Praha.

Utkání s Duklou jsme začali výborně a hned v úvodu se dostali do vedení 2:0, pak nás soupeř zatlačil, měl velké šance při kterých nás podržel brankář (stálo ho to vyražený zub), ale gól nám nedali. Slavili jsme postup do semifinále, kde na nás čekali opět Pečky.

Tentokrát se naši „Cabelíci“ drželi statečněji než při prvním utkání. Soupeř byl opět lepší tlačil nás, ale gól se mu dát nepodařilo, a protože ani my gól nedali, tak následovali penalty, při kterých jsme byli šťastnější a postoupili do finále.

Ve finále se naši fotbalisté střetli s domácími, kteří trochu překvapivě postoupili do finále přes Ravel Ústí nad Labem. Zápas pro nás začal šťastně a ujali se vedení po chybě domácích, ale pak nás Sedlčany zatlačili před naší branku a po sérii šancí zápas otočili ve svůj prospěch a zvítězili 2:1.

Stříbrná medaile z tak dobře obsazeného turnaje je dalším úspěchem našich malých fotbalistů „Cábelíků“. V dnešním turnaji odehráli celkem devět utkání a ukázali, že když chtějí tak můžou uspět i na takovém těžkém turnaji. Kluci i Katka si hrábli na dno sil za což je musíme všechny pochválit, ale nesmíme usnout na vavřínech, je stále co zlepšovat (techniku, taktiku a hlavně kázeň!!!).

Pro zajímavost všechny tři mužstva z naší skupiny obsadila stupně vítězů 1. Sedlčany, 2. Králův Dvůr a 3. Pečky.

Pár fotografii naleznete ve Fotogalerii "Sedlčany 30.8.2009".

Hráči:

Lukáš Abrahám (brankář), Jan Vrba, Martin Kašák, Šimon Krivačka, Martin Vitík, Matyáš Podroužek, Kateřina Votrubová, David Štětka, Filip Sabou, Jan Podzemský, Tomáš Tikovský

 

Sled utkání ve skupině:

FK Králův Dvůr – Sedlčany   1:0

FK Králův Dvůr – Podolí   3:0

FK Králův Dvůr – Spartak Příbram   4:0

FK Králův Dvůr – Dobříš 3:0

FK Králův Dvůr – Klánovice 1:0

FK Králův Dvůr – Pečky 2:4

Čtvrtfinále:

FK Králův Dvůr – Dukla Praha   2:0

Semifinále:

FK Králův Dvůr – Pečky 0:0 na penalty 4:3

Finále:

FK Králův Dvůr – Sedlčany   1:2