Z ROKYCAN BEZ MEDAILE

15.02.2010 11:33

Další turnaj, který jsme vyrazili v neděli 14.2., pořádali v Rokycanech. Jednalo se turnaj vypsaný pro hráče ročníku 2001 a mladší. Zúčastnilo se ho 8 mužstev, kde v původním rozpisu se mělo hrát každý s každý, ale až na místě pořadatel změnil systém na dvě skupiny, plus boje o umístění!!! Nám los přiřadil soupeře z Mariánských Lázní, domácí mužstvo Kohoutů Rokycany „A“ a SK Plzeň.

První utkání s mužstvem Mariánských Lázní skončilo 1:1. V zápase jsme vedli a měli spoustu šancí utkání rozhodnout, ale soupeři se šťastně, nechtěnou tečí, podařilo vyrovnat. Následné utkání s domácími z Rokycan „A“ skončilo opět remízou 1:1. Toto utkání bylo bojovné bez větších šancí na obou stranách, v utkání jsme opět vedli a nedokázali ho dotáhnout do úspěšného konce. V posledním utkání s SK Plzeň nám šlo o postup do semifinále, kam by nás poslala jen výhra. Zápas jsme začali dobře vedli jedna nula, ale soupeř utkání otočil a mi jen vyrovnali na konečných 2:2. Tato remíza nás odsoudila k soubojům o umístění na 5-8 místě. Tato remíza byla škoda, protože kluci se soupeřem drželi krok, chtělo to ještě větší nasazení a bojovnost a důrazu v koncovce..

Dalším soupeřem nám byl Tachov 2002, který skončil v druhé skupině poslední. Ze začátku nám trvalo než jsme se prosadili, ale po prvním gólu se kluci uklidnili a nakonec jednoznačně zvítězili 8:0.

V souboji o 5-6 místo nás čekal soupeř ze skupiny, Mariánské Lázně. Vyrovnané utkání skončilo 0:0 a tak o vítězi rozhodovali penalty, které jsme zvládli lépe než soupeř a na turnaji skončili na pátém místě. V celém turnaji jsme neprohráli, ale čtyřmi remízami se chlubit nemůžeme.

Náš problém byl v psychice. Kluci si mysleli, když jedou na turnaj staršího ročníku, že nemůžou uspět, ale kdyby se více snažili a bojovali mohl být výsledek lepší. Na turnaji nehráli jen mužstva ročníku 2001, ale i mladší.

Turnaj zaslouženě vyhrál tým Junior Praha před Hořovickem a domácím týmem „A“.

 

Konečné pořadí:

1. Junior Praha; 2. Hořovicko; 3. Kohouti Rokycany „A“; 4. SK Plzeň; 5. FK Králův Dvůr; 6. Mariánské Lázně; 7-8. Tachov a Kohouti Rokycany „B“